Acerca de

sommerbåten.png

SOMMERBÅTEN 2022

I sommer kan du for første gang enkelt oppleve den vakre Romsdalsfjorden med hurtigbåten «Lagertha».

tibe lagreta.png

Båten tar deg med til en rekke spektakulære opplevelser som «Norges lengste steintrapp», Havørnsafari, utallige tinder i Tindehovedstaden, Badeparadiset Hjertøya og middelaldertur til Veøya.

- Å starte opp den nye sommerruta blir veldig spennende, det er noe jeg og Robert tok initiativ til. Vi har tidligere kjørt Hjertøy-ruta og vært opptatt av å høre på folka som bruker tilbudet og det de har å si. Vi så at vi trengte større kapasitet og tidligere avganger, dette skal vi imøtekomme nå. Men så tenkte vi at det må jo være mulig å få til noe mer på Romsdalsfjorden. Det har vert et ønske fra kommunene rundt Romsdalsfjorden lenge, om å ha en båt som bitter plassene rundt fjorden sammen. Vi grep denne muligheten, og kjøpte båten "Lagertha", forteller skipper Jan Kåre Brunvoll

Hurtigbåten «Lagertha» har plass til 50 personer og frakter deg enkelt til ulike attraksjoner og populære aktiviteter i Romsdalsfjorden i sommer. Den nye ruta starter fredag 17.juni og vil gå til og med søndag 21.august.

- Historien inne i Romsdalsfjorden er veldig spennende. Jeg er over middels interessert i historie, men for eksempel hadde jeg ikke hørt om slaget ved Sekken før. Jeg ante ikke at det var et stort slag der flere tusen mennesker døde. For mange er kanskje dette en ukjent historie, og det er også viktig for oss å få formidlet forteller den joviale skipperen som gleder seg til å vise deg Romsdalsfjorden i sommer sammen med sin kollega Roberth Opsahl-Engen.

Navnet «Lagertha»

Ifølge legenden var Lagertha en vikingskjoldfrue og hersket fra det som nå er Norge. Hun var kona til den kjente vikingen Ragnar Lodbrok. Historien hennes ble nedtegnet av kronikeren Saxo på 1100-tallet.

Opplev «Den hellige øya»

Midt i Romsdalsfjorden ligger Veøya, som var en av de få byene i Norge i mellomalderen. Veøya betyr den hellige øya og har en sentral rolle i norsk historie, og var en gang det viktigste sentrumet i Norge mellom Bjørgvin og Nidaros.

På øya ligger en middelalderkirke, kirkegard, prestegard med våningshus og tre andre gjenstående bygninger. Under dagens kulturlandskap skjuler det seg en kjøpstad fra middelalderen, trolig med 350-400 innbyggere. Øya hadde sin blomstringstid som politisk, kirkelig og økonomisk sentrum i perioden 1050-1350.

Sommerbåten tar deg hitt på guidet tur hver lørdag og søndag i hele sommerferien. Og i hele juli kjører de også hver onsdag og torsdag.

Bestill tur til Veøya fra Molde eller Åndalsnes.

Sommeridyll ved Moldivene på Hjertøya

Hjertøya ligger en kort båttur fra Molde sentrum, og er blant det som på folkemunne kalles Moldivene. Moldivene (Moldeholmene) består av flere langstrakte øyer og holmer i fjorden like sør for Molde. Hjertøya er en unik perle blant alle disse holmene. Her finner du en vakker sandstrand, stor gresslette, badeflåte og stupetårn. Øya er et idyllisk rekreasjonsområde hvor man kan fiske, dra på piknik, gå langs merkede stier, eller få et innblikk i lokal kystkultur på Fiskerimuseet.

Sommerbåten tar deg til Hjertøya hverdag i sommerferien, første båt går fra Molde kl. 08.15 hverdag, og siste avgang tilbake til Molde er kl. 17.40.

Bestill tur til Hjertøya fra Molde.

Tindehovedstaden Åndalsnes

I Åndalsnes er aktivitetsspekteret bredt og mangfoldig. Opplev dalen med den smaragdgrønne elva Rauma, de stupbratte fjellsidene, flotte broer, frodige fossefall og spektakulære utkikkspunkt. Tindehovedstaden Åndalsnes ligger klemt mellom fjord og fjell og danner et naturlig utgangspunkt for en aktiv ferie hele året. Ved å velge guidede fjellturer og klatreopplevelser, finner du veien til de skjulte perlene.

Sommerbåten har avganger til og fra Åndalsnes hverdag i sommerferien.

Bestill tur til Åndalsnes fra Molde.

tibe åndalsnes.png

Besøk Midsundtrappene og Norges råeste hengekøyepark

I det lille øyparadiset i Nordvest har sherpaer fra Nepal lagt steintrapper opp til de luftige toppene DigergubbenBløkallen og Midsundhornet, samt deler av veien opp til Akslahornet. Fjellprosjektet går under navnet Midsundtrappene og 4 ulike trapper som består til sammen av godt over 6000 trappetrinn.

Nesten på toppen av Digergubben i Midsund (527 moh) finner du en hengekøyepark. Selve parken består av 50 mm tykke nedfelte stålstenger med festepunkter i fjellet, og kan per i dag huse rundt åtte hengekøyer. Her har du en fantastisk utsikt og kan sovne ved solnedgang og våkne til vakker soloppgang.

Sommerbåten tar deg fra Molde til Midsund hver tirsdag og fredag i hele sommerferien. I juli kjører de i itillegg hver mandag.
Du kan også ta båt ut, overnatte og ta båten tilbake neste dag.

Bestill tur til Midsund fra Molde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ørnesafari og frisbeegolf på Vestnes

Havørnsafari i Romsdalsfjorden er en opplevelse der du kommer tett på Nord-Europas største rovfugl. Ørnemannen Per Einar har gitt navn til flere av ørnene, og du får møte både ‘romsdalinger’ og ‘sunnmøringer’ i sine ulike territorier i Romsdalsfjorden.

Interessen for idretten frisbeegolf har skutt i været de siste årene. Banen på Øverås i Vestnes kommune ble nylig kåret som den fjerde beste i verden. I tillegg har Vestnes flere fine fjellturer som til Rambergskollen i sentrum, Jensbu og Ytstetinden. 

Bestill tur til Vestnes fra Molde.

Lokale råvarer og panoramautsikt

De siste årene har hele Molde begynt å vende ansiktet mot fjorden og den unike fjellrekka med 222 topper. Med den renoverte sjøfronten har sommerbyen Molde fått en ny dimensjon med et vitalisert bysentrum.

Nå kan man slå seg ned på noen av de flotte restaurantene som er etablert på byens fjordside. Her kan man innta et godt måltid i hyggelig selskap og samtidig oppleve utsikten til fjell og fjord, mens småbåtene tøffer forbi og ferjene glir nærmest lydløst over havoverflaten.

Sommerbåten frakter deg fra Vestnes, Midsund og Åndalsnes til Molde i sommer.

Bestill tur til og fra Molde her. 

Sommerbåten2022_TIBE_TonjeSaetre__MG_5504.jpg

SOMMERBÅTEN 2022

veøya.png

Middelaldertur til Veøya

fra Molde

Veøya betyr «den heilage øya». Her finn vi spor etter førkristen kult, dei eldste påviste kristne gravene i landet frå 900-talet, ei mellomalderkyrkje i stein frå 1100-talet, ein prestegard frå 1750 og eit vakkert kulturlandskap. Ein tur hit passar for deg med interesse for historie, kultur og arkeologi.

Tur/retur med omvisning for voksen fra kr 650,- 

Du bestiller avreisested når du bestiller.

fhh_molde.jpg

Åndalsnes - Hjertøya - Molde

Midt mellom attraksjonene Romsdalseggen, Trollstigen og Atlanterhavsvegen ligger fjordbyen Molde, en trivelig småby med sjarm og atmosfære. Her finner du en unik kombinasjon av kultur, natur, aktivitet og matopplevelser – opplev blant annet Moldejazz og nyt panoramautsikt mot Romsdalens 222 topper.

Billett en vei for voksen fra kr 450,-

*Må bestilles 3 timer før avreise.

fyret_edited.jpg

Vestnes - Hjertøya - Molde

I Vestnes er det mange fine opplevelser. Den vakre naturen med fjøre og fjell, rik kulturhistorie på musea våre, aktivitet som ørnesafari, frisbee og fjordcruise, samt et bredt utvalg av butikker i sentrum - rett ved kaia. 
På vei inn til Vestnes vi du se et fyrtårn laget av søppel. ​Fyret symboliserer Vestnes historie innenfor maritim og marint næring, samtidig som det representerer plastforsøpling av havet.

Billett en vei for voksen fra kr 130,-

veøya bilde.png

Middelaldertur til Veøya

fra Åndalsnes

Veøya betyr «den heilage øya». Her finn vi spor etter førkristen kult, dei eldste påviste kristne gravene i landet frå 900-talet, ei mellomalderkyrkje i stein frå 1100-talet, ein prestegard frå 1750 og eit vakkert kulturlandskap. Ein tur hit passar for deg med interesse for historie, kultur og arkeologi.

Tur/retur med omvisning for voksen fra kr 650,- 

Du bestiller avreisested når du bestiller.

midsund.jpg

Molde - Midsund

Øya Midsund ligger idyllisk til ved Atlanterhavet - ytterst i Romsdalsfjorden og i kort avstand til Molde. Her finner du rekke aktiviteter, turmål, overnatting, spisesteder, butikker og ikke minst Norges lengste sammenhengende steintrapp. Det er mye å velge mellom, og for de som ønsker flere turer, finnes det overnattingsmulighet til neste dag.

Billett en vei for voksen fra kr 450,-

*Må bestilles 3 timer før avreise.

hjertoya.jpg

Molde - Hjertøya

(Tur/Retur)

Hjertøya er en av Moldeholmene, som består av flere langstrakte øyer og holmer i fjorden like sør for Molde. Plassen er en perle blant holmene med sandstrand, gresslette, badeflåte og stupetårn. 
I dag er Hjertøya et naturvern- og friluftsområde med badeplasser og museum.

Tur/retur med omvisning  i Fiskerimuseet for voksen fra kr 150,- 

andalsnes-2000x1200.jpg

Molde - Åndalsnes

Tindehovedstaden Åndalsnes ligger i hjertet av Romsdalen. Her finner du et bredt spekter av opplevelser hele året. Reis med Raumabanen når du skal gå på topptur eller oppleve de berømte attraksjonene Trollstigen, Romsdalseggen og utkikkspunktet Rampestreken.

Billett en vei for voksen fra kr 450,-

*Må bestilles 3 timer før avreise.

 

 
 
 
 
 
 
 
Rutetabell_Sommerbåten_stående_juli.jpg