top of page

Acerca de

sommerbåten.png

SOMMERBÅTEN

Sommeren 2022 kunne du for første gang enkelt oppleve den vakre Romsdalsfjorden med hurtigbåten «Lagertha». Sommerbåten vil også gå sommeren 2023!

tibe lagreta.png

Båten tar deg med til en rekke spektakulære opplevelser som Rosenes By, Havørnsafari, utallige tinder i Tindehovedstaden, Badeparadiset Hjertøya og middelaldertur til Veøya.

- Å starte opp den nye sommerruta blir veldig spennende, det er noe jeg og Robert tok initiativ til. Vi har tidligere kjørt Hjertøy-ruta og vært opptatt av å høre på folka som bruker tilbudet og det de har å si. Vi så at vi trengte større kapasitet og tidligere avganger, dette skal vi imøtekomme nå. Men så tenkte vi at det må jo være mulig å få til noe mer på Romsdalsfjorden. Det har vert et ønske fra kommunene rundt Romsdalsfjorden lenge, om å ha en båt som bitter plassene rundt fjorden sammen. Vi grep denne muligheten, og kjøpte båten "Lagertha", forteller skipper Jan Kåre Brunvoll

Hurtigbåten «Lagertha» har plass til 50 personer og frakter deg enkelt til ulike attraksjoner og populære aktiviteter i Romsdalsfjorden i sommer. Den nye ruta starter fredag 17.juni og vil gå til og med søndag 21.august.

- Historien inne i Romsdalsfjorden er veldig spennende. Jeg er over middels interessert i historie, men for eksempel hadde jeg ikke hørt om slaget ved Sekken før. Jeg ante ikke at det var et stort slag der flere tusen mennesker døde. For mange er kanskje dette en ukjent historie, og det er også viktig for oss å få formidlet forteller den joviale skipperen som gleder seg til å vise deg Romsdalsfjorden i sommer sammen med sin kollega Roberth Opsahl-Engen.

Navnet «Lagertha»

Ifølge legenden var Lagertha en vikingskjoldfrue og hersket fra det som nå er Norge. Hun var kona til den kjente vikingen Ragnar Lodbrok. Historien hennes ble nedtegnet av kronikeren Saxo på 1100-tallet.

Opplev «Den hellige øya»

Midt i Romsdalsfjorden ligger Veøya, som var en av de få byene i Norge i mellomalderen. Veøya betyr den hellige øya og har en sentral rolle i norsk historie, og var en gang det viktigste sentrumet i Norge mellom Bjørgvin og Nidaros.

På øya ligger en middelalderkirke, kirkegard, prestegard med våningshus og tre andre gjenstående bygninger. Under dagens kulturlandskap skjuler det seg en kjøpstad fra middelalderen, trolig med 350-400 innbyggere. Øya hadde sin blomstringstid som politisk, kirkelig og økonomisk sentrum i perioden 1050-1350.

Sommerbåten tar deg hitt på guidet tur hver lørdag og søndag i hele sommerferien. Og i hele juli kjører de også hver onsdag og torsdag.

Bestill tur til Veøya fra Molde eller Åndalsnes.

Sommeridyll ved Moldivene på Hjertøya

Hjertøya ligger en kort båttur fra Molde sentrum, og er blant det som på folkemunne kalles Moldivene. Moldivene (Moldeholmene) består av flere langstrakte øyer og holmer i fjorden like sør for Molde. Hjertøya er en unik perle blant alle disse holmene. Her finner du en vakker sandstrand, stor gresslette, badeflåte og stupetårn. Øya er et idyllisk rekreasjonsområde hvor man kan fiske, dra på piknik, gå langs merkede stier, eller få et innblikk i lokal kystkultur på Fiskerimuseet.

Sommerbåten tar deg til Hjertøya hverdag i sommerferien, første båt går fra Molde kl. 08.15 hverdag, og siste avgang tilbake til Molde er kl. 17.40.

Bestill tur til Hjertøya fra Molde.

Tindehovedstaden Åndalsnes

I Åndalsnes er aktivitetsspekteret bredt og mangfoldig. Opplev dalen med den smaragdgrønne elva Rauma, de stupbratte fjellsidene, flotte broer, frodige fossefall og spektakulære utkikkspunkt. Tindehovedstaden Åndalsnes ligger klemt mellom fjord og fjell og danner et naturlig utgangspunkt for en aktiv ferie hele året. Ved å velge guidede fjellturer og klatreopplevelser, finner du veien til de skjulte perlene.

Sommerbåten har avganger til og fra Åndalsnes hverdag i sommerferien.

Bestill tur til Åndalsnes fra Molde.

 
tibe åndalsnes.png

Ørnesafari og frisbeegolf på Vestnes

Havørnsafari i Romsdalsfjorden er en opplevelse der du kommer tett på Nord-Europas største rovfugl. Ørnemannen Per Einar har gitt navn til flere av ørnene, og du får møte både ‘romsdalinger’ og ‘sunnmøringer’ i sine ulike territorier i Romsdalsfjorden.

Interessen for idretten frisbeegolf har skutt i været de siste årene. Banen på Øverås i Vestnes kommune ble nylig kåret som den fjerde beste i verden. I tillegg har Vestnes flere fine fjellturer som til Rambergskollen i sentrum, Jensbu og Ytstetinden. 

Bestill tur til Vestnes fra Molde.

Lokale råvarer og panoramautsikt

De siste årene har hele Molde begynt å vende ansiktet mot fjorden og den unike fjellrekka med 222 topper. Med den renoverte sjøfronten har sommerbyen Molde fått en ny dimensjon med et vitalisert bysentrum.

Nå kan man slå seg ned på noen av de flotte restaurantene som er etablert på byens fjordside. Her kan man innta et godt måltid i hyggelig selskap og samtidig oppleve utsikten til fjell og fjord, mens småbåtene tøffer forbi og ferjene glir nærmest lydløst over havoverflaten.

Sommerbåten frakter deg fra Vestnes, Midsund og Åndalsnes til Molde i sommer.

Bestill tur til og fra Molde her. 

Sommerbåten2022_TIBE_TonjeSaetre__MG_5504.jpg

Rutetabell kommer!

Veøya - Den hllige øya
Hjertøya
Åndalsnes
Vestnes
Molde
bottom of page